Urmarește activitatea noastră și pe Facebook si YouTube

Mai jos, vei găsi ultimele interviuri

Tête-à-tête – Armand Goșu

Armand Goșu a absolvit Facultatea de Istorie a Universității din București. Are un doctorat în istoria Rusiei, susținut la Universitatea din Moscova (1998). A lucrat ca cercetător la Institututul de istorie „N. Iorga” al Academiei Române, apoi la Institutul Român de Istorie Recentă, înființat de Fundația olandeză MATRA la București, și conferențiar la Universitatea din București, unde predă cursuri despre trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat al Rusiei și al URSS. A lucrat la radio BBC (birourile din Moscova și București), a fost – pentru aproape un deceniu redactor șef adjunct și redactor șef la revista 22, editată de Grupul pentru Dialog Social. Este cercetător asociat la Berlin, la Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik e.V. (Consiliul german de politică externă), în cadrul Robert Bosch Center for Central and Eastern Europe, Russia, and Central Asia. A scris peste o mie de articole din 1993 și până astăzi în presa din România și din străinătate despre Vecinătatea Estică, Rusia fiind în centrul preocupărilor sale.
Și este câmpinean, desigur!


Tête-à-tête – Ana Blandiana

Ana Blandiana, în contextul lansării unei cărți noi, ne-a vorbit la Câmpina despre libertate și paradoxurile acesteia, fiind poate una dintre cele mai îndreptățite personalități contemporane pentru abordarea acestui subiect.
În cazul în care ați ratat evenimentul off-line, Alina și Ionuţ au avut un dialog inedit cu dna Ana Blandiana.


Tête-à-tête – Loredana Clinci

Pe 24 iunie, de Sânziene, când este aniversarea ei, dar şi ziua în care şi-a pierdut tatăl, Loredana a inaugurat Atelierului Sânzienelor, din Valea Doftanei.
Este un loc plin de suflet, de culoare, cu produse lucrate 100% manual unde, pentru o clipă te întorci în timp pe nesimțite, ba chiar redevii copil. Este atât muzeu, cât și atelier, cât și magazin. Îl găsiți în Valea Doftanei, în satul Teșila, la numărul 104, dar și pe sanzienele.ro.


Tête-à-tête – Delia Lazăr

Delia s-a născut la Câmpina și cochetează cu moda încă de la 8 ani. A avut bunici și străbunici care au fost croitorese de rochii de mireasă și de ocazie.
Momentul în care a decis că designul este ceea ce trebuie să facă cu adevărat a fost când, în lipsă de alternative, și-a creionat, cumpărat elementele necesare și croit propria rochie de ocazie.
Mai multe despre Delia veți afla din interviu. Mai multe detalii despre activitatea ei, pe www.dahliacouture.ro


Tête-à-tête – Ioana Sandu

Ioana Sandu este o interpretă de muzică pop, dar care abordează cu uşurinţă folclorul şi romanţa. Repertoriul său, pe lângă preluările din repertoriul internaţional (în limbile spaniolă, franceză, rusă, greacă, italiană, idish), piese din folclorul românesc (hore rapide sau lente, sârbe, geamparale, petrecere), conține și repertoriu original (aproximativ 200 de melodii publicate în peste 12 albume). A înregistrat duete de referinţă alături de Alexandru Jula, Constantin Drăghici şi Polina Manoilă.
În plus, este și profesoară Limba și Literatura Română la Liceul Teoretic Traian.
Este câmpineancă, din naștere. Pentru toate celelalte, a muncit.


Tête-à-tête – Florin Predescu

Florin Predescu: 25 de ani de activitate ai Fundației Zamolxes, în care tinerii și comunitatea locală au fost angrenați în proiecte locale și internaționale. Și povestea nu se oprește aici.


Tête-à-tête – Rudolf Leica

S-a născut în Câmpina, a părăsit orașul doar pe durata studiilor superioare, apoi a revenit acasă.
Acum, Rudolf Leica este principala punte de legătură dintre Asociația Cartierelor Câmpinița și Muscel și mediul de afaceri din oraș în implementarea proiectului Cumpără de lângă casă. O platformă on-line care beneficiază de o hartă interactivă și care își propune promovarea conceptului de „cumpărături locale” în rândul populației și crearea unei comunități unite de antreprenori.